5.Да се потопим в духовната атмосфена на корейските храмове

Едно от най-интересните изживявания в опознаването на корейската култура е неколкодневен отдих в традиционните храмове.Да си дадем  почивка от бързия поток на ежедневието в едни от многото благословени и усамотени убежища, обитавани от будистки монаси, които ги поддържат за посетители.
Предоставяйки нещо повече от почивка, храмовият отдих е начин чужденците да научат повече за будизма. Предупреждение за всеки любител на удобствата – посетителите живеят точно като монасите: ставане в 3 часа, участие в религиозна служба, медитация, пеене и покланяне, вегетарианско меню, въздържание от говорене за дълго време. Може и да не се хареса на всеки, но като стъпка към нещо ново и неизпитвано до момента, отдихът в един храм е изживяване, което ще помним и което може да промени възгледите ни към живота.

Любопитно: Храмовете в Корея отварят врати за отсядане на туристи през 2002 по време на Световното първенство по футбол. Будистките монаси предложили идеята като алтератива за настаняване на посетителите. Оттогава всяка година близо 100 хил. души се отдават на този тих отдих.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s