Кухня

Корейска кухня, се разви през векове на социални и политически промени. Състав и ястия варират от провинцията. Има много значителни регионални ястия, които разпространиха в различни варианти в цялата страна в наши дни. Корейският кралския двор кухня събра всички на уникални регионални специалитети заедно за кралското семейство. Ястия, консумирани от кралското семейство и обикновените корейските граждани са регулирани от уникална култура на етикета.
Корейска кухня се основава предимно на ориз, юфка, тофу, зеленчуци, риба и месо. Традиционните корейски ястия се отбележи за броя на странични ястия, banchan, които придружават пара ориз, варени. Всяка храна е придружена от многобройни banchan. Кимчи-ферментирала (подобно на нашето кисело зеле само , че е люто), обикновено пикантни зеленчуци ястие обикновено се сервира при всяко хранене и е един от най-известните корейски ястия. Корейска кухня обикновено включва тежки подправка със сусамово масло, doenjang , вид на ферментирала соя пюре, соев сос, сол, чесън, джинджифил, и gochujang, гореща пипер паста.
Супи също са обща част на Корейския храна и се сервира като част от основното ястие, а не в началото или в края на яденето. Супи, известни като Гук, често се правят с месо, миди и зеленчуци. Подобно на Гук, Тан  има по-малко вода, и е по-често се сервира в ресторантите. Друг вид е jjigae , яхния, която обикновено е силно подправена с чили пипер и се сервира гореща.

4 коментара за “Кухня

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s